L'Equip

Arquitectura i urbanisme

Arquitecte amb formació en urbanisme. Ha col·laborat amb diversos estudis d’arquitectura i urbanisme. Des del 2018 compta amb pràctica professional pròpia. Col·labora amb el Centre de Recerca Urbana del Camp (grup de recerca de l’Escola d’Arquitectura URV).

Contacta’l a lluis@escamot.cat

ROGER VIVES - SOCI FUNDADOR

Formació i mecànica

Apassionat de la bicicleta en tots els seus sentits. Titulat com tècnic esportiu en el cicle superior d’Activitats Fisicoesportives i en mecànica per la escola EMEB. És instructor format en el metode 1bici+ i el formador principal del projecte.

Contacta’l a roger@escamot.cat

Cooperativisme i comunitat 

Enginyer amb màster MBA espcialitzat en economia social. Des de 2017 és el responsable de l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp al Tarragonès, acompanyant projectes emprenedors, impulsant el cooperativisme a la comarca i sensibilitzant a la ciutadania i les Administracions entorn l’Economia Social i Solidària i models productius i empresarials més justos i sostenibles.

Contacta’l a pedro@escamot.cat

Economia i desenvolupament local

Economista amb postgrau en economia social i solidària. Amb una experiència de més de deu anys en l’àmbit del desenvolupament local, ha dut a terme l’acompanyament, la implantació i l’execució de projectes de desenvolupament endogen, a partir dels actius i potencialitats del territori, amb una clara vocació de proximitat i de foment del treball público-comunitari per a la resolució de necessitats i l’empoderament i la millora de la qualitat de vida de la població.

Contacta’l a albert@escamot.cat

GEINER SANTILLÁN SERVAN - TREBALLADOR

Mecànica

 

JOSEP ALCOCEBA - COL·LABORADOR

Economia i mobilitat

Economista amb direcció d’empreses, ha creat i actualment lidera la Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del sud de Catalunya, el primer ens oficial de l’Agència Catalana de Cooperació en el territori. Ha sigut també responsable de transports i mobilitat d’esdeveniments esportius rellevants del territori.

Contacta’l a josep@escamot.cat

Som cooperativa

L’ESCAMOT SCCL treballem en els àmbits de la mobilitat activa i sostenible i el desenvolupament local, des dels valors de l’Economia Social i Solidària.

A L’Escamot volem construir, conjuntament amb tots els agents del territori, un model de desenvolupament que fomenti la mobilitat activa i sostenible, que reivindiqui el dret a la ciutat, que impulsi la convivència i la cohesió social, que posi la vida al centre. T’hi apuntes?

L’Escamot som la cooperativa de treball que acompanya el territori en la transformació cap a un model de mobilitat activa i sostenible, a través de la generació i dinamització de polítiques i solucions concretes per a vianants, ciclistes i Administracions, amb la bicicleta com a eix central de la nostra activitat. Utilitzem la bicicleta com a eina de dinamització i lluita contra la desigualtat social.

Entenem el desenvolupament local com aquell que aprofita les capacitats i potencialitats del territori de forma integral. Transversalitat, intel·ligència col·lectiva, participació, interseccionalitat, proximitat, cooperació, treball en xarxa i visió transformadora són alguns dels principals vectors que guien les actuacions de l’Escamot.

Som escamot

A l’Escamot treballem de forma transversal i holística el foment de la mobilitat activa i sostenible i el desenvolupament local. Per a fer-ho ens organitzem en tres grans àmbits:

La consultoria, enfocada principalment a l’administració pública, és l’eina per treballar en l’assessorament en accions per promoure la mobilitat activa i sostenible, impulsar el desenvolupament local de viles, pobles, ciutats i regions, i propiciar canvis transformadors en la relació entre població i territori.

La formació i la sensibilització ens permeten compartir coneixements, treballar col·lectivament per a la resolució de les necessitats i aprofundir en la difusió dels valors de la mobilitat activa i sostenible, el desenvolupament local i l’Economia Social i Solidària, els vectors que guien l’activitat de l’Escamot.

En darrer lloc, l’Espai Bicicleta, punt de trobada per a les persones amants de la bicicleta. Aquí hi trobem l’espai de taller on duem a terme tasques de reparació de bicicletes i també la restauració d’aquelles en desús per poder-los-hi donar una segona vida a través d’activitats i formacions. Tenim una àmplia oferta en tallers lúdico-formatius per difondre la cultura de la bicicleta.

La creació d’un espai viu on puguem treballar a través de la bicicleta i de la mecànica és una oportunitat interessant per caminar (o, millor dit, pedalar) col·lectivament cap a la resolució dels reptes que tenim com a societat.