FORMACIÓ I SENSIBILITZACIÓ

FORMACIÓ: APRENDRE A ANAR AMB BICICLETA

3 nivells. Grups reduïts i adaptats a les teves necessitats. Realitzem les formacions al nostre local o ens desplacem allà on calgui: centres educatius, centres cívics, locals socials...

NIVELL 1

PERDRE LA POR

Curs pensat per tot aquell alumnat o usuaris que no han tingut mai o gairebé mai cap experiència amb la bicicleta. Es treballa doncs aquesta primera presa de contacte, es revisa les diferents parts i punts claus de seguretat i, mitjançant diferents exercicis, cada alumne desenvolupa diferents capacitats per realitzar maniobres d’equilibri, frenada i direccionalitat.

Aquest nivell es realitza en un espai tancat al trànsit.

 

 

NIVELL 2

SEGURETAT

Per usuaris que ja coneixen una mica la bicicleta. En aquest curs seguirem practicant i consolidant la conducció de la bicicleta amb tot un seguit d’exercicis pràctics: ús dels frens i velocitats, control de les distàncies amb obstacles i totes les habilitats essencials per la conducció: 

Aquest nivell es realitza en un espai tancat al trànsit.

NIVELL 3

CIRCULAR

En el tercer i últim curs es realitzen pràctiques de circulació dins la ciutat. Treballem el posicionament dins la via, la comprovació visual i auditiva, girs en interseccions amb o sense prioritat, anticipació en situacions de risc, etc.

Aquest nivell es realitza en entorns urbans pacificats i amb presència de trànsit real. A l’Escamot prioritzem la seguretat. Per aquest motiu, per fer aquest curs comptem amb diferents monitors que garanteixin la seguretat en la circulació dels nostres participants.

FORMACIÓ: MECÀNICA

2 nivells per aprendre el funcionament d’una bicicleta i saber resoldre tota mena d’averies en ruta.

NIVELL 1

BÀSIC

L’objectiu d’aquest curs és aprendre i practicar el problemes més bàsics i essencials d’una bicicleta: numerologia de la roda, substituir i arreglar la punxada, detectar els elements de desgast, ajust de frens, ajust de canvis, arreglar o canviar una cadena i detectar quan és necessari canviar-la, netejar i engrasar correctament la transmissió, comprovar bàsics de seguretat

NIVELL 2

AVANÇAR

En el segon nivell aprofundirem en el manteniment i coneixement la bicicleta:  substitució cables i fundes, ajustar i engreixar direcció, canvi de radis i centrat de roda, ajust dels cons, substitució i manteniment diferents cassets i plats. A més, us resoldrem tots aquells dubtes que puguin anar sorgint.

Amb aquest curs el nostre alumnat serà totalment autònom per circular i resoldre la gran majoria d’incidències que li puguin sorgir en el seus recorreguts d’oci o laborals.